Particulieren

Steinz & Dijkstra Advocaten ondersteunt u bij burgerlijk, notarieel en fiscaal recht

Aan- en verkoop van uw Franse huis

 

Bij de aan- en verkoop van een Frans huis komt meer kijken dan u denkt. Het is verstandig u goed te laten voorlichten over de gang van zaken.

Afwikkeling nalatenschap Frankrijk

Ondanks de invoering van de Europese Erfrechtverordening op 17 augustus 2015 is bij de afwikkeling van een Franse nalatenschap de tussenkomst van een Franse notaris nog steeds verplicht. Steinz & Dijkstra Advocaten wikkelt Franse nalatenschappen af met haar eigen Franse notaris.

De SCI in Frankrijk

 

Koopt u met meerdere mensen een huis in Frankrijk? Wilt u bij de aankoop van uw Franse huis al zorgen dat het uiteindelijk bij uw kinderen terecht komt? Twee gevallen waarin het aankopen in een SCI een goede optie is. Lees hier wat dit inhoudt en hoe dit in zijn werk gaat.

Claim uw plus-value terug!

 

Frankrijk heft een belasting over de verkoopwinst op uw woning, de plus-value. Vanaf 2012 kwam een deel ten goede aan sociale lasten, dit mocht niet van de Europese rechter. Daarom kunt u tot twee jaar na de verkoop van uw woning deze belasting terugvorderen. Inmiddels hebben al vele cliënten hun geld terug ontvangen!

Procederen in Frankrijk en Nederland

 

Komt u er onderling niet meer uit met uw Franse wederpartij? Of wilt u zich verhalen op het bezit in Frankrijk van uw wederpartij? Ons kantoor kan zowel in Frankrijk als in Nederland procederen voor u zodat u toekomt waar u recht op heeft.

Belastingvoordelen bij verhuren in Frankrijk

In Frankrijk zijn er allerlei fiscale voordelen wanneer u als kleine ondernemer uw huis verhuurt. Lees hier meer.

Kopen en BTW terugkrijgen

Het is in Frankrijk mogelijk om een nieuwbouwhuis te kopen en de betaalde BTW over de koopsom terug te krijgen. Dat kan via een speciale regeling.

De vrijwillige veiling in Frankrijk

Er is een manier van verkopen die de laatste tijd steeds populairder wordt, namelijk via een vrijwillige veiling. Hierbij worden huizen verkocht op een van de vaste veilingen die per regio worden gehouden.

De koop van nieuwbouw in Frankrijk

Eén van de voordelen van het kopen van nieuwbouw is dat u zeker weet dat u voor langere termijn gevrijwaard bent van onderhoudskosten. Een bijkomend voordeel is dat de notariskosten lager zijn, dan wanneer u bestaande bouw koopt.

Successierechten buitenlands bezit

Geregeld krijgen wij de vraag hoe het zit met de successierechten wanneer een inwoner van Nederland, een Frans huis bezit en komt te overlijden.

De koop ‘en viager’

De koop “en viager” Heel wat (vooral oudere) Fransen hebben een hypotheekvrij huis, maar onvoldoende inkomen voor hun levensonderhoud. Zij willen hun stenen graag omzetten in contanten en dat kan via de verkoop “en viager”.

Noodzakelijk papierwerk bij verbouwing of renovatie

Veel eigenaren van een woning gaan na aankoop over tot verbouwen of renovatie. Hiervoor moeten vanaf het begin tot aan de oplevering van de werkzaamheden een aantal administratieve handelingen worden verricht.

Franse bloot eigendom

Wanneer ouders een huis in Nederland bezitten en daarvan (om successierechten te besparen) de bloot eigendom aan de kinderen willen schenken of verkopen, zal hen dat worden afgeraden.

Samenleven naar Frans recht

Tot voor kort erkende Frankrijk geen enkele buitenlandse samenlevingsvorm en versperde zij voor buitenlanders in principe de weg om een Frans geregistreerd partnerschap – PACS – aan te gaan.

Koop nooit een huis via uw BV

Veel Nederlanders hebben een BV met daarin een bedrag dat zij graag willen gebruiken voor de koop van een Frans huis. Hierbij wordt de BV de eigenaar en wordt het huis gebruikt door de directie. Er zijn grote nadelen aan deze constructie verbonden.

Bent u geïnteresseerd en wenst u meer informatie?

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op